Daytime Shooting Star

Assalamualaikum. Hey guys! kita bertemu kembali dalam blog gingerbreadlife.blogspot.com yaa. Hahaha. Maaf dah lama tak update sebab..biasalah hidup student busy dengan assignment, kena jalan berjemur tengah panas pening kepala nak buat assingment yang mana satu haa biasa laa kan. So hari ni sya memang terasa nak update sebab baru lepas tengok manga Daytime Shooting Star ni. *click for detail* hahah. Perasan tak asal lepas habis baca manga je sya update blog? yang first horimiya. 

Mungkin sebab dengan cara tu sya dapat fikir apa kekurangan sya perasaan yang sya terpendam terkunci dalam sudut yang mendalam *eceh* but yes. Iya benar semuanya. Okayy, jalan cerita Daytime Shooting Star ni memang ada kena mengena sikit dengan jalan cerita dia. Memang fun jalan cerita dia. Seorang perempuan bernama Suzume yang agak tomboy dia dan dia memang kuat bersukan memang sya suka laa kan. Sejak dia rapat dengan kawan dia yang agak girly then kawan dia make up dia makin cantik siot. Sya pun taktahu laa awat ship sangat dengan suzume tu. Dia agak jaga perasaan orang lain sampai hati dia sendiri barai. im like..sya rasa cool di depan sya even orang kata "eh kau ni lagak kuat laa" kalau kau sudi dengar hati dan perasaan orang takpe weh, yang kau tahu judge. err hahah. im sorry. sometimes, sya terfikir ada tak gentleman dalam manga ni wujud dalam dunia? i think ada. tapii yelaa dah nak pupus mungkin. But i hope my future husband ada men characters daytime shooting star ni. Im really hope it! terutama Shishio Sensei! tapi agak kecewa dengan dia. dia tipu diri sendiri yang dia tak sukakan suzume then suzume move on baru dia terhegeh-hegeh. hmm memang lumrah laa kan. Yang sya tabik dengan shishio sensei sebab dia bersemangat nak fight balik for person he love. gituuu. Mamura? sya memang rasa mamura ni orang yang kuat dan tabah sampai korbankan perasaan dia terhadap suzume. Masa tu sya baca huuuu rasa sebak woiiii. Sya memang suka suzume dengan shishio sensei but at the same time i feel pity for mamura. he so kind and selalu ada untuk suzume ketika susah dan rapuh. memang rasalah mamura tu memang terbaik. Tapi...i ship shishio sensei! kenapa rasa cair do bila tengok mangaa. manga je punnnnn. 

Anyway, thanks for this manga. Memang klise sikit dengan manga ao haru ride. Tapi ni still the best sebab manga ni cara dia luahkan perasaan memang deep. Dari situ laa sya ada terlepas pandang dalam sesuatu pekara and im not sure what. Maybe the past thing that i can't remove back and make it better. All i can let go and think first before we do. This is can make sure you never repeat old mistake again and again. Yeah, its broken your heart sometimes. But believe me, everyone allow to happy. Not just for them. 
[ 0 comments ]