Bukan Hal Aku lagi
Alhmadulillah, sem 2 dapat aku habiskan. Aku harap result CGPA aku dapat cover balik CGPA aku sem lepas. Tapi aku dah tak rasa nak sambut sempena dapat tahan dengan sem 'assignment banyak' Alhamdulillah Ya Allah. Semoga aku dapat keputusan yang cemerlang. Semakin naik sem semakin sikit kawan dan bertukar kawan. Aku kehilangan kawan rapat aku dengan sekelas. Mula-mula aku dapat terima kawan rapat aku tinggalkan aku. Cause tak semua orang suka perangai kita right? manusia sekelip mata boleh berubah. Yeahh sekelip mata. Begitu juga dengan classmate aku. Tinggalkan aku disebabkan benda plan tak jadi. Bak kata kawan aku 'Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan segalanya'.
Mesti korang pernah dengar ayat ni kan? then? takpe, aku bukan nak melutut di hadapan korang untuk terima aku balik dan lupakan benda terjadi. Tidak sama sekali aku akan melutut. Minta maaf itu pasti even aku cuma bagi cadangan. And kawan kau ikut planning kau sebab nanti dia pergi jugak. Kau yang decide bantalkan planning tu. Aku pun okayy jelaa. Apa kuasa aku nak bantah? aku cuma boleh leave group sebab benda tak jadi. Tengoktengok kau dah tak tegur? Okayylah, takpe. Aku terima, aku tahu aku bukan kawan yang best macam dia. Tapi kau tahu kan tu tak adil bagi aku? kau backup dia walaupun dah nampak kedegilan dan planning tu dia tak beria ria pun nak pergi dengan kau. Sebab nanti dia pergi jugak. Pergi dengan orang yang dia sayang lagi. Maaf aku jujur. Aku ingat bagi kitkat bolehlah beraman. Ternyata salah, kau masih lagi dengan sikap ingin menunjuk perasaan untuk aku berasa salah. Takpe laa, itu mungkin terakhir aku tegur kau. Tapi aku masih buntu, sama ada aku stay dengan rumah sewa ke aku perlu keluar dari rumah tu. 
Takpe laa. Aku tak harap kau baca post aku. Lagi aku harap kau tak jumpa post aku ni. Cukuplah sengsara aku kat sana. Aku bersyukur aku balik classmate aku gembira jumpa aku. Alhamdulillah. Sekurangnya aku dapat ubati hati aku. Dengan aku jadi deliver kitkat itulah kesempatan aku berjumpa classmate dengan cikgu semua. Alhamdulillah Ya Allah. 
Tak sangka benda kecil boleh jadi besar. Satu je aku nak pesan, aku bukan macam roomate kau boleh tunjuk perasaan sampai dia meroyan. Sekali aku dah nampak orang tak hargai aku, aku akan move on. Sebab aku ada harga diri juga. Ramai lagi kawan. Sama ada dia ikhlas atau tidak. Itu terpulang pada kita untuk tahu dan menilai. 




Lepas ni, korang bukan aku lagi.
[ 0 comments ]