Shot Me Down
First time see you in 2014. Tahun lepas jumpa awak dalam bulan January 2013. Yeah my birthdayy month. But this year i didn't get my birthdayy wish from you. But someone gantikan awak untuk buat ucapan. Not so wonder who they are. you will know dengan tekaan dalam 6 saat. kenapa nombor 6? sebab dia suka nombor 6. Dia lahir 6 hari bulan 6. Dia anak keenam. Dia ada banyak persamaan dengan nombor 6. Okayy Straight to the point. Why you look at me that moment? Situation so weird playing in my mind. I want to know so deeply awak. I really want to talk with you. Wanna know are you fine or not. And everything about you. I know my atitude is so bad. But you need to know, i'm trying make my heart to stone for not easy to fall for someone. And i admit, i'm stress because of work and thinking my past. Don't ask how hurt me are. Itu sudah tentu. Ujian Allah SWT. Tapi bila Allah SWT hadiahkan ujian kemanisan, manis sangat. But now, i'm nothing. Everyone know hows my atitude. You know why? orang yang menilai sikap kita. So orang lain jelaskan sikap seseorang itu kepada orang ramai. Why all this i got? someone i trust, someone i living with like nothing. All nothing. Sejahat jahat aku, segangster gangster aku, sekeras keras kepala aku, sekurang kurang ajar aku, aku tak pernah buka segala-gala fasal kau kat orang lain. You know why? aku dah lama hidup dengan kau. Orang minta aku jelaskan perangai kau aku tak cakap. Sebab apa, aku keras. Tak senang telan rayuan orang. Keras kepala berguna jugak kan? keras kepala, keras hati, kuatkan iman untuk melawan larangan Allah SWT. Lagi berguna.   
But its okayy. i'm trying to forget you even its hard to take it. Its kills me. upset. Ya Allah, lembutkan hati aku untuk memaafkan hambamu dan melupakan segala-galanya yang telah terjadi. Amin Ya Rabbal Alamin.
[ 0 comments ]